3 tips om slank de feestdagen door te komen

De feestdagen staan voor de deur. Voor mensen die graag slank willen worden of blijven, kan dat lastige situaties opleveren. Daarom drie tips om zonder al te veel kleerscheuren december door te komen.

Tip 1: Rustig aan

Eet niet te snel en praat gezellig met je tafelgenoten. Dat scheelt al weer een heleboel calorieën. Als je langzaam eet – en vooral ook veel vullende dingen zoals groenten opschept – dan krijg je al vrij snel het seintje dat je vol zit. Luister daar naar! Het gaat om genieten en gezelligheid, niet om de hoeveelheden.

Tip 2: Pas op voor het ‘Alles is toch verloren’- effect!

Wetenschappelijke experimenten laten zien dat wanneer mensen op dieet zijn en ‘zondigen’ door iets dikmakends te eten, ze daarna vaak de remmen los gooien. In de experimenten bleek dat mensen die niet op dieet waren veel mínder aten nadat ze een calorierijke snack hadden gekregen, dan diëters die al ‘gezondigd’ hadden. Dit wordt het ‘Alles-is-toch-al-verloren-effect’ genoemd.

Maar… wat zou erger zijn: een ijsje eten en het daarbij laten of een ijsje eten en daarna dan ook maar een pizza en een zak chips naar binnen werken omdat het toch niet meer uitmaakt? Juist. Het maakt wél uit!

Dus mocht je iets te veel kerstkransjes eten deze maand, of wat veel frietjes hebben opgeschept, ga dan niet denken dat het daarna niet meer uitmaakt. Haal diep adem, bedenk wat er gebeurd is en wees blij dat je niet van een kleine fout een grote gaat maken. Geef jezelf een compliment omdat je niet aan het ‘Alles-is-toch-verloren-effect’ toegeeft.

Ontvang 6 verrassende tips...en ontdek je eigen slanke waarheid!

Tip 3: Geniet!

December is een sociale maand. Zeker als je samen bent met mensen die je dierbaar zijn en die je niet zo vaak ziet of spreekt, geniet er dan van. Van hun gezelschap, van de tongstrelende smaken in je mond en van de warme sfeer om je heen. Ga je niet schuldig zitten te voelen, daar heeft niemand wat aan.

Zorg bovendien dat de gezelligheid niet alleen om eten draait. Bouw voor of na de maaltijd een sneeuwpop, neem de hond mee naar buiten, ga met zijn allen naar de ijsbaan of hak een berg hout voor de haard. Vaak leveren dingen die je samen dóet minstens zoveel mooie momenten op als dat uitgebreide kerstdiner.

Fijne Feestdagen gewenst!

Koop 'De Slanke Waarheid'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *